Untuk berjaya sebagai peniaga betfair memerlukan beberapa kualiti dalam diri seseorang iaitu keazaman, fokus, keyakinan diri dan tidak lebih penting daripada disiplin.

Disiplin di atas segalanya akan membawa anda ke arah kekayaan, anda boleh memiliki semua sistem dan strategi yang menakjubkan di dunia, tetapi jika anda tidak dapat mengurangkan kerugian anda pada masa yang tepat atau membenarkan dagangan menguntungkan anda berjalan ke jumlah yang telah ditetapkan , maka anda sudah kalah dari awal lagi. Sekarang saya tahu sama seperti anda, mudah untuk mengatakan ‘potong kerugian anda dan biarkan keuntungan anda berjalan’, mempraktikkannya adalah perkara lain, kerana memotong kerugian adalah seperti mengakui kesalahan anda dan tiada siapa yang boleh melakukannya dengan mudah Mega888.

Saya telah melalui banyak tempoh boom dan bust dengan bankroll pertaruhan saya, saya mempunyai idea, saya mempunyai strategi, saya mempunyai keazaman tetapi saya tidak mempunyai disiplin, saya boleh berdagang pasaran kuda sebelum off dan jika saya dalam keuntungan pada masa perlumbaan akan bermula, itu hebat, namun jika saya berada dalam kedudukan yang kalah, saya akan terus membukanya menunggu pasaran kembali memihak kepada saya, tetapi perbezaannya ialah: sebelum perlumbaan bermula anda berdagang dengan pendapat orang ramai dan sebaik sahaja perlumbaan bermula semuanya kepada keputusan perlumbaan.

Jadi sebagai contoh: jika anda meletakkan kuda pra perlumbaan @5.0 katakan dan pasaran bertukar menentang pergi anda dan anda tidak mempunyai 3-4 tick loss, adakah anda keluar untuk kerugian kecil dan cuba lagi dalam perdagangan lain atau perlumbaan lain, atau lakukan kami berharap dan berdoa bahawa kemungkinan akan kembali memihak kepada kami, kemudian kami pergi dan jurang itu kini kerugian 10 mata, kami tidak dapat menghadapinya dan mengakui kami tersilap, kami boleh mendapatkannya kembali sebaik sahaja perlumbaan berlangsung ‘sudah tentu ia tidak akan menang dan semuanya akan baik-baik saja’, tetapi tidak apabila kuda yang anda mahu kalah, pergi mendahului dari awal hingga akhir dan kerugian anda semakin besar dan lebih besar dan lebih besar. .

Daripada contoh di atas, saya bercakap tentang hari-hari yang telah berlalu untuk saya di betfair sebagai pedagang, saya telah meneliti perdagangan dan mengambil banyak nasihat daripada pelbagai forum, blog, laman web dan khususnya banyak buku yang ditujukan kepada peniaga pasaran saham, sebagai prinsipnya adalah sama.

Jadi untuk mengimbas kembali disiplin bagi saya adalah kualiti nombor satu yang anda perlu ada dalam gudang senjata anda jika ingin berjaya di betfair sebagai peniaga sukan.